Nasi Quiche

 



Ingrediƫnten:

  • pakje bladerdeegplakjes of een rol quiche bodem
  • 2 el nasikruiden (of een Honig mix nasikruiden)
  • 250 gr champignons
  • 300 gr gehakt
  • 450 gr nasi wokgroenten
  • 5 eieren
  • 125 ml kookroom
  • 2 el ketjap
  • 1 snufje chilipoeder
  • zout en peper
  • 1 bosui
Bereiding eimengsel:
  1. Klop de eieren los in een kom
  2. Voeg de kookroom toe en klop er doorheen
  3. Voeg wat zout, peper, ketjap en een snufje chili (niet teveel, chili is heel pittig) toe en roer door elkaar
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg (of het quichebodemdeeg uit de rol). Zorg dat de randen goed bedekt zijn, prik met een vork wat gaatjes in de bodem (dit voorkomt dat je deeg te nat blijft)
  3. Rul het gehakt in een wok tot het goudbruin is
  4. Voeg de nasikruiden toe aan het gehakt en meng doorelkaar
  5. Voeg de champignongs toe en bak aan
  6. Voeg de nasigroenten toe en wok deze kort mee
  7. Verdeel het mengsel over het deeg
  8. Giet het eimengsel over het groentenmengsel in de vorm
  9. Bak de quiche gedurende 35 minuten. Hij is goed als de bovenkant goudbruin en de vulling stevig is.