Ingrediƫnten:
50 g boter
300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
100 g witte basterdsuiker
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
100 ml halfvolle melk
200 ml advocaat
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bereidingswijze:
Boter zachtjes laten smelten.
In een schaal de bakmeel mengen met de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
In een andere kom de eieren loskloppen met melk.
De gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen.
Het eimengsel met een vork of houten lepel snel door de bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg).
Het beslag in de muffinvormpjes scheppen.
De rest van de advocaat op het beslag in de vormpjes scheppen.
Vormpjes op het rooster in het midden van de oven schuiven en de muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.
In de vormpjes 5 min. laten afkoelen.
Muffins uit de vormpjes nemen en op een taartrooster verder laten afkoelen.
50 g boter
300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
100 g witte basterdsuiker
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
100 ml halfvolle melk
200 ml advocaat
Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden
Bereidingswijze:
Boter zachtjes laten smelten.
In een schaal de bakmeel mengen met de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
In een andere kom de eieren loskloppen met melk.
De gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig erdoor kloppen.
Het eimengsel met een vork of houten lepel snel door de bakmeel roeren (paar klontjes is niet erg).
Het beslag in de muffinvormpjes scheppen.
De rest van de advocaat op het beslag in de vormpjes scheppen.
Vormpjes op het rooster in het midden van de oven schuiven en de muffins in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken.
In de vormpjes 5 min. laten afkoelen.
Muffins uit de vormpjes nemen en op een taartrooster verder laten afkoelen.