Ingrediƫnten:
- 250 gram mie
- 200 gram prei
- 5 eieren (M)
- 1 mix voor Nasi & Bami
- pakje bladerdeeg voor hartige taart
- 0,2 el roomboter
Bereiding:
- Snijd de prei in dunne ringetjes
- Kluts 4 van 5 eieren en bak ze, snijd het gebakken ei daarna in kleine stukjes
- Kook de bami
- Wok de prei tot het zacht is
- Voeg de bami en de stukjes ei toe aan de prei en voeg de kruiden toe, laat het mengsel uitlekken in een vergiet (anders wordt je quiche te nat)
- Bekleed de springvorm met het deeg, snijd het deeg dat boven de bovenkant uitkomt niet weg, prik wat gaatjes in de bodem van het deeg
- Doe de groenten in de vorm, vouw het bladerdeeg dat boven de vorm uitkomt naar binnen
- Klop het 5de ei los, en bestrijk het bladerdeeg dat je naar binnen gevouwen hebt ermee
- Zet de vorm ongeveer 25 minuten in de oven