Voor de tiramisu:
- 250ml slagroom
- 250gr mascarpone
- 70gr poedersuiker
- 150gr aardbeienjam
- 1 pak lange vingers
- 100ml sinaasappelsap (evt. ook nog limoncello)
Voor bovenop:
- 500gr aardbeien, schoongemaakt en halveren
- 1el suiker
- 1tl vanille-extract
- 1 à 2 tl balsamicoazijn
- meringues
Bereiding:
- Klop de slagroom op tot zachte pieken
- Klop de mascarpone met de poedersuiker en meng daar de aardbeienjam doorheen
- Spatel de slagroom door het mascarponemengsel
- Doop de helft van de langevingers één voor één kort in het sinsaasappelsap en beleg hiermee de bodem van een schaal (als je ook limoncello hebt vervang je een deel van het sinaasappelsap voor limoncello)
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en herhaal de lagen
- Zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast.
- Meng de aardbeien met de suiker, het vanille-extract en de balsamicoazijn en laat dit 1 uur intrekken op kamertemperatuur
- Schep de aardbeien op de tiramisu en verkruimel daar op het laatste moment de stukjes meringue over