INGREDIÉNTEN:
- Pakje Koopmans bladerdeeg, van 10 plakjes
- 400 gram pompoenblokjes (ik gebruikte flespompoen uit de koeling in een zakje)
- Halve ui, fijn gesnipperd
- Geitenkaas of fêta. Gebruik geitenkaas voor een zachte smaak, of fêta voor een wat meer zoutere smaak. Keuze is persoonlijk.
- 1 ei
- Gedroogde salie (uit een kruidenpotje)
- Verstegen Pumpkin Spice kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Bakboter
- Bakpapier voor op de bakplaat
BEREIDING:
- Laat de bladerdeegplakjes ontdooien
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Snipper een halve ui fijn en bak deze glazig in de bakboter
- Spreid de pompoenblokjes uit over een bakplaat belegd met bakpapier
- Besprenkel de blokjes met olijfolie
- Strooi de gebakken ui over de blokjes pompoen
- Besprenkel de blokjes met peper en zout en een beetje salie
- Besprenkel de blokjes met Verstegen Pumpkin Spice kruiden
- Rooster de blokjes nu gedurende 20 minuten in de oven op 200°C
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de blokjes over de plakjes bladerdeeg, in het midden van elk plakje
- Brokkel over elk bergje blokjes wat geitenkaas (of fêta kaas)
- Klop het ei los en bestrijk de randen van de plakjes met wat ei
- Vouw de plakjes dicht als een pakketje
- Bestrijk ze allemaal met ei
- Doe de pakketjes in de oven gedurende 20 minuten op 200°C en bak ze goudbruin
Eet smakelijk!