Pompoenflappen uit de oven



 INGREDIÉNTEN:

  1. Pakje Koopmans bladerdeeg, van 10 plakjes
  2. 400 gram pompoenblokjes (ik gebruikte flespompoen uit de koeling in een zakje)
  3. Halve ui, fijn gesnipperd
  4. Geitenkaas of fêta. Gebruik geitenkaas voor een zachte smaak, of fêta voor een wat meer zoutere smaak. Keuze is persoonlijk.
  5. 1 ei
  6. Gedroogde salie (uit een kruidenpotje)
  7. Verstegen Pumpkin Spice kruiden
  8. Peper en zout
  9. Olijfolie
  10. Bakboter
  11. Bakpapier voor op de bakplaat
BEREIDING:

  • Laat de bladerdeegplakjes ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snipper een halve ui fijn en bak deze glazig in de bakboter
  • Spreid de pompoenblokjes uit over een bakplaat belegd met bakpapier
  • Besprenkel de blokjes met olijfolie
  • Strooi de gebakken ui over de blokjes pompoen
  • Besprenkel de blokjes met peper en zout en een beetje salie
  • Besprenkel de blokjes met Verstegen Pumpkin Spice kruiden
  • Rooster de blokjes nu gedurende 20 minuten in de oven op 200°C
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de blokjes over de plakjes bladerdeeg, in het midden van elk plakje
  • Brokkel over elk bergje blokjes wat geitenkaas (of fêta kaas)
  • Klop het ei los en bestrijk de randen van de plakjes met wat ei
  • Vouw de plakjes dicht als een pakketje
  • Bestrijk ze allemaal met ei
  • Doe de pakketjes in de oven gedurende 20 minuten op 200°C en bak ze goudbruin
Eet smakelijk!