Bietensoep


 

INGREDIËNTEN:

  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr gekookte rode bietjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl chilipoeder
  • 5 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 1 l groentebouillon
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 2 tl bieslook
  • 150 gr verse geitenkaas, naturel

NODIG:

Staafmixer


BEREIDING:

  1. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook ca. 5 min. Voeg de bietjes, de tijm en de chilipoeder toe en bak ca. 2 min. op laag vuur.
  2. Schep de balsamicoazijn met de suiker erdoor. Schenk de bouillon in de pan. Kook het ca. 5 min. op laag vuur.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Breng het op smaak met zout en peper. Schep de soep in de kommen en garneer met de geitenkaas en bieslook.
Tip:

Vervang de geitenkaas door een scheutje yoghurt en bestrooi de soep met geroosterd amandelschaafsel.