INGREDIËNTEN:
- 3 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 500 gr gekookte rode bietjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl chilipoeder
- 5 ml balsamicoazijn
- 1 el suiker
- 1 l groentebouillon
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 2 tl bieslook
- 150 gr verse geitenkaas, naturel
NODIG:
Staafmixer
BEREIDING:- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook ca. 5 min. Voeg de bietjes, de tijm en de chilipoeder toe en bak ca. 2 min. op laag vuur.
- Schep de balsamicoazijn met de suiker erdoor. Schenk de bouillon in de pan. Kook het ca. 5 min. op laag vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer. Breng het op smaak met zout en peper. Schep de soep in de kommen en garneer met de geitenkaas en bieslook.
Tip:
Vervang de geitenkaas door een scheutje yoghurt en bestrooi de soep met geroosterd amandelschaafsel.
Vervang de geitenkaas door een scheutje yoghurt en bestrooi de soep met geroosterd amandelschaafsel.