Zuurkoolschotel met ananas en kaas


INGREDIËNTEN
:

1 kg aardappelpuree
520 zuurkool kruiden
250 g verse ananasblokjes
200 g Emmenthaler geraspt
2 el paneermeel
25 g roomboter
1 ovenschaal (20 x 25 cm)

BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor tot 200 C.
  2. Vet de ovenschaal in.
  3. Verdeel 1/3 deel van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal.
  4. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  5. Halveer de ananasblokjes en meng met de zuurkool.
  6. Verdeel de helft van de zuurkool over de aardappelpuree en bestrooi met de helft van de kaas.
  7. Verdeel de helft van de resterende aardappelpuree over de zuurkool.
  8. Verdeel er de rest van de zuurkool en de rest van de kaas over.
  9. Verdeel er de rest van de puree over.
  10. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in klontjes over.
  11. Bak in 45 min. goudgeel in de voorverwarmde oven.