INGREDIËNTEN:
1 kg aardappelpuree
520 zuurkool kruiden
250 g verse ananasblokjes
200 g Emmenthaler geraspt
2 el paneermeel
25 g roomboter
1 ovenschaal (20 x 25 cm)
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor tot 200 C.
- Vet de ovenschaal in.
- Verdeel 1/3 deel van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal.
- Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
- Halveer de ananasblokjes en meng met de zuurkool.
- Verdeel de helft van de zuurkool over de aardappelpuree en bestrooi met de helft van de kaas.
- Verdeel de helft van de resterende aardappelpuree over de zuurkool.
- Verdeel er de rest van de zuurkool en de rest van de kaas over.
- Verdeel er de rest van de puree over.
- Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter er in klontjes over.
- Bak in 45 min. goudgeel in de voorverwarmde oven.