KEUKENSPULLEN:
ovenschaal (20 x 30 cm)
INGREDIËNTEN:
4 personen
2 aubergines
2 trostomaten
5 el traditionele olijfolie
360 g tofu roerbakgehakt (biologisch)
40 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
50 g geraspte jong belegen kaas (biologisch)
700 g koelverse aardappelschijfjes
BEREIDING:
- Verwarm de oven op 200 °C.
- Snijd de aubergine en tomaat in plakjes.
- Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan, bak het gehakt 2 min. en neem uit de pan.
- Verhit ⅖ van de olie en bak de aubergine bruin in 5 min.
- Verhit de rest van de olie in een steelpan, roer de bloem erdoor en bak 3 min. tot het mengsel lichtbruin kleurt.
- Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde, gebonden saus.
- Laat 2 min. zachtjes koken.
- Voeg de kaas toe en laat smelten.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Vet de ovenschaal in en schep de helft van het gehakt in de ovenschaal.
- Verdeel de helft van de aubergine, tomaat en aardappelschijfjes erover.
- Bestrooi met peper en zout. Schenk de helft van de kaassaus erover.
- Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten.
- Bak de moussaka in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.