Ve­ge­ta­ri­sche mous­sa­ka met tofu


KEUKENSPULLEN
:
ovenschaal (20 x 30 cm)

INGREDIËNTEN:
4 personen

2 aubergines
2 trostomaten
5 el traditionele olijfolie
360 g tofu roerbakgehakt (biologisch)
40 g tarwebloem
500 ml halfvolle melk
50 g geraspte jong belegen kaas (biologisch)
700 g koelverse aardappelschijfjes

BEREIDING:
  1. Verwarm de oven op 200 °C.
  2. Snijd de aubergine en tomaat in plakjes.
  3. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan, bak het gehakt 2 min. en neem uit de pan.
  4. Verhit ⅖ van de olie en bak de aubergine bruin in 5 min.
  5. Verhit de rest van de olie in een steelpan, roer de bloem erdoor en bak 3 min. tot het mengsel lichtbruin kleurt.
  6. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde, gebonden saus.
  7. Laat 2 min. zachtjes koken.
  8. Voeg de kaas toe en laat smelten.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Vet de ovenschaal in en schep de helft van het gehakt in de ovenschaal.
  11. Verdeel de helft van de aubergine, tomaat en aardappelschijfjes erover.
  12. Bestrooi met peper en zout. Schenk de helft van de kaassaus erover.
  13. Herhaal dit met de andere helft van de ingrediënten.
  14. Bak de moussaka in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.