INGREDIËNTEN:
270 g vers bladerdeeg
50 g pijnboompitten
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
600 g spinazie
4 eieren
250 g verse geitenkaas naturel
1 springvorm (à 20 cm)
BEREIDING:
voor 4 personen
- Verwarm de oven voor tot 180 C.
- Bekleed de springvorm met het bakpapier.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd er een rechthoek af, zodat er een vierkant ontstaat.
- Leg dit vierkant in de vorm.
- Halveer het overgebleven bladerdeeg, zodat er 2 vierkanten ontstaan.
- Halveer deze vierkanten diagonaal, zodat er in totaal 4 driehoeken ontstaan.
- Leg de driehoeken in de vorm, met de lange zijde naar beneden, en druk aan. Het bladerdeeg in de vorm heeft nu dus 8 punten, die straks gedeeltelijk over de vulling worden gevouwen.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten 3 min.
- Laat afkoelen op een bord.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur.
- Voeg in gedeeltes de spinazie toe en laat slinken.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
- Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
- Klop de eieren los in een grote kom, verkruimel er de geitenkaas boven en schep om.
- Meng er de pijnboompitten en de spinazie door, tot er een samenhangend mengsel ontstaat.
- Schep in de springvorm.
- Vouw de punten van het deeg over de vulling.
- De bovenkant is nu gedeeltelijk bedekt met deeg.
- Bak in 40 min. gaar in de voorverwarmde oven.