Spinazietaart


INGREDIËNTEN
:

 270 g vers bladerdeeg
50 g pijnboompitten
1 ui
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
600 g spinazie
4 eieren
250 g verse geitenkaas naturel
1 springvorm (à 20 cm)

BEREIDING:
voor 4 personen
  1. Verwarm de oven voor tot 180 C.
  2. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
  3. Rol het bladerdeeg uit en snijd er een rechthoek af, zodat er een vierkant ontstaat.
  4. Leg dit vierkant in de vorm.
  5. Halveer het overgebleven bladerdeeg, zodat er 2 vierkanten ontstaan.
  6. Halveer deze vierkanten diagonaal, zodat er in totaal 4 driehoeken ontstaan.
  7. Leg de driehoeken in de vorm, met de lange zijde naar beneden, en druk aan. Het bladerdeeg in de vorm heeft nu dus 8 punten, die straks gedeeltelijk over de vulling worden gevouwen.
  8. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten 3 min.
  9. Laat afkoelen op een bord.
  10. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  11. Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur.
  12. Voeg in gedeeltes de spinazie toe en laat slinken.
  13. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
  14. Duw er met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit.
  15. Klop de eieren los in een grote kom, verkruimel er de geitenkaas boven en schep om.
  16. Meng er de pijnboompitten en de spinazie door, tot er een samenhangend mengsel ontstaat.
  17. Schep in de springvorm.
  18. Vouw de punten van het deeg over de vulling.
  19. De bovenkant is nu gedeeltelijk bedekt met deeg.
  20. Bak in 40 min. gaar in de voorverwarmde oven.