INGREDIËNTEN:
4 personen
450 g vegetarische balletjes
250 g biologische cherrytomaatjes
4 el arachideolie
800 g zwarte bonen in blik
300 g biologische gesneden rodekool
400 g broccolirijst
4 wholemeal flatbreads
1 limoen
15 g verse platte peterselie
200 g hummus
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rijg de vega-balletjes en tomaatjes aan de satéprikkers.
- Bestrijk de prikkers rondom met de helft van de olie en gril 8 min. rondom op middelhoog vuur.
- Keer regelmatig.
- Doe ondertussen de bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- Laat goed uitlekken en doe samen met de rodekool en broccolirijst in een ruime kom.
- Rooster de flatbreads 3 min. in het midden van de oven.
- Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
- Snijd de peterselie fijn.
- Meng het limoenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de rest van de olie en peterselie door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Besmeer elke flatbread met 1 el hummus en serveer met de spiesjes, salade en de rest van de hummus.
