INGREDIËNTEN:
1 kg kruimige aardappelen
400 g champignons
5 takjes tijm
100 g Amsterdamse uitjes
15 g platte peterselie
1 el olijfolie
450 g boerenkoolblokjes
150 ml halfvolle melk
BEREIDING:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- Kook in ruim water met eventueel zout in ca. 25 min. gaar.
- Veeg de champignons indien nodig schoon met een keukenpapiertje en halveer de grote exemplaren. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
- Laat de uitjes uitlekken.
- Hak de peterselie fijn.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de champignons in 10 min. gaar.
- Verwarm intussen de boerenkool op laag vuur.
- Verwarm de melk in een steelpannetje.
- Meng de tijm en de Amsterdamse uitjes door de champignons.
- Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met de pureestamper.
- Voeg de melk en de boerenkool toe.
- Warm op laag vuur goed door.
- Roer de peterselie door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer met de champignons.