Boerenkoolstamppot met champignons en Amsterdamse uitjes


INGREDIËNTEN
:

 1 kg kruimige aardappelen
400 g champignons
5 takjes tijm
100 g Amsterdamse uitjes
15 g platte peterselie
1 el olijfolie
450 g boerenkoolblokjes
150 ml halfvolle melk

BEREIDING:
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook in ruim water met eventueel zout in ca. 25 min. gaar.
  3. Veeg de champignons indien nodig schoon met een keukenpapiertje en halveer de grote exemplaren. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
  4. Laat de uitjes uitlekken.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de champignons in 10 min. gaar.
  7. Verwarm intussen de boerenkool op laag vuur.
  8. Verwarm de melk in een steelpannetje.
  9. Meng de tijm en de Amsterdamse uitjes door de champignons.
  10. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree met de pureestamper.
  11. Voeg de melk en de boerenkool toe.
  12. Warm op laag vuur goed door.
  13. Roer de peterselie door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  14. Serveer met de champignons.