INGREDIËNTEN:
4 personen
1¼ kg kruimige aardappel
400 g middelgrote uien
600 g winterpenen
75 g ongezouten roomboter
1½ liter water
evntueel 375 g vegetarische rookworst
100 ml halfvolle melk
½ tl gemalen nootmuskaat
BEREIDING:
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm.
- Verhit de helft van de boter in een ruime pan of soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de aardappelen, het water en een snuf zout toe en breng aan de kook.
- Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
- Verwarm ondertussen de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
- Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
- Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Combinatietip:
Lekker met (grove) mosterd. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
