Brood­je met ra­dijs­pes­to, Zaan­lan­der en ra­dijs­jes in ’t zuur


NODIG:
  • staafmixer met hakmolen|
INGREDIËNTEN:
4 personen
  • 50 g hazelnoten
  • 2 bossen radijsjes
  • 4 el appelciderazijn
  • 1 tl basterdsuiker
  • ½ tl zout
  • 15 g verse basilicum
  • 6 plakken Zaanlander oude kaas
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 verse triomphe broodjes
BEREIDING:
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten 5 min.
  • Laat afkoelen op een bord.
  • Snijd het blad van de radijs en was het goed.
  • Gooi eventuele gele blaadjes weg.
  • Maak de radijs schoon en snijd ze in heel dunne plakjes.
  • Roer de azijn, suiker en het zout in een kom en doe hier de radijsplakjes bij.
  • Roer goed door, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijnmengsel.
  • Laat het 10-15 min. marineren
  • Doe ondertussen het radijsblad, basilicum, de hazelnoten, ⅓ van de plakken kaas, en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Laat 1 el radijsplakjes per persoon uitlekken.
  • Doe de rest van de radijsplakjes in een afsluitbare pot.
  • Snijd de broodjes open en besmeer beide zijden met 1 el pesto, leg er een plak kaas op en verdeel de uitgelekte radijsplakjes erover.