NODIG:
- staafmixer met hakmolen|
4 personen
- 50 g hazelnoten
- 2 bossen radijsjes
- 4 el appelciderazijn
- 1 tl basterdsuiker
- ½ tl zout
- 15 g verse basilicum
- 6 plakken Zaanlander oude kaas
- 3 el olijfolie extra vierge
- 4 verse triomphe broodjes
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de hazelnoten 5 min.
- Laat afkoelen op een bord.
- Snijd het blad van de radijs en was het goed.
- Gooi eventuele gele blaadjes weg.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in heel dunne plakjes.
- Roer de azijn, suiker en het zout in een kom en doe hier de radijsplakjes bij.
- Roer goed door, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijnmengsel.
- Laat het 10-15 min. marineren
- Doe ondertussen het radijsblad, basilicum, de hazelnoten, ⅓ van de plakken kaas, en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde pesto.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Laat 1 el radijsplakjes per persoon uitlekken.
- Doe de rest van de radijsplakjes in een afsluitbare pot.
- Snijd de broodjes open en besmeer beide zijden met 1 el pesto, leg er een plak kaas op en verdeel de uitgelekte radijsplakjes erover.