KEUKENSPULLEN:
- schone theedoek
- bakpapier
- 450 g broodmix wit (pak)
- 300 ml kraanwater
- 1 middelgroot ei
- 32 rozijnen
- 3 el belegen kaas (geraspt)
- 3 el sesamzaad
- Kneed het broodmix met het water en laat het deeg 30 min. rijzen onder een schone theedoek. Verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes en laat ze op een met bakpapier beklede bakplaat nog 15 min. rijzen onder de theedoek.
- Klop ondertussen het ei los.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Knijp aan een kant van de bolletjes een puntje zodat er een puntig neusje ontstaat.
- Druk in elk bolletje 2 rozijnen als ogen in het deeg.
- Druk goed aan.
- Bestrijk de lijfjes van de egels, op het hoofdje na, met het ei.
- Bestrooi de helft van de egeltjes met sesamzaad en de rest met de kaas.
- Bak de egeltjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Dreigt een deel van de egeltjes te bruin te worden? Draai dan de bakplaat 180 graden zodat ze gelijkmatig bruin kleuren.
Bereidingstip:
Door de egelbroodjes aan de achterkant in te snijden kun je er ook nog beleg op doen.
Variatietip:
Ook leuk met zwart sesamzaad of maanzaad