Ingrediënten:
1 kg iets kruimige aardappelen
1 courgette
1 el olijfolie
50 g pijnboompitten
250 g cherrytomaten
15 g basilicum
150 ml magere melk
150 g rucola (zak à 75 g)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min.
Laat afkoelen op een bord.
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Halveer de cherrytomaten.
Snijd de basilicum in reepjes.
Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe.
Warm nog 3 min. door.
Meng de basilicum en de kaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de pijnboompitten.
1 kg iets kruimige aardappelen
1 courgette
1 el olijfolie
50 g pijnboompitten
250 g cherrytomaten
15 g basilicum
150 ml magere melk
150 g rucola (zak à 75 g)
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren.
Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min.
Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min.
Laat afkoelen op een bord.
Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Halveer de cherrytomaten.
Snijd de basilicum in reepjes.
Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe.
Warm nog 3 min. door.
Meng de basilicum en de kaas erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi met de pijnboompitten.
