Penne met pompoen/tomaatsaus

Ingrediƫnten:
300gr volkoren penne
1 pompoen
2el olijfolie
1 ui
2tl verse rozemarijn
350gr gezeefde tomaten (of Heinz Tomato gezeefd)
paar takjes verse basilicum
paar cherrytomaatjes

Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. (Tip: paar druppels olijfolie door de afgegoten pasta roeren om kleven te voorkomen).
Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.
Snijd de pompoen in blokjes
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 minuut.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak 5 minuten.
Voeg de rozemarijn toe (knippen met een kruidenschaar) en verwarm 10 minuten op laag vuur met het deksel op de pan tot de pompoen gaar is.
Verdeel de pasta over de borden, saus erover en geraspte kaas (of strooikaas) eroverheen.

Foto gezicht